Over

Mijn naam is Johan Dierckx en ik ben momenteel leerkracht dwarsfluit/piccolo aan d’Academie Podium in Sint-Niklaas en leerkracht groepsmusiceren in de Academie van Wijnegem.

Omdat het zo fijn is om naar “het mooiste instrument ter wereld” te luisteren, wil ik elke week een ander stukje fluitmuziek onder de aandacht brengen van mijn leerlingen (en alle geïnteresseerden).

Door naar allerhande fluitmuziek te luisteren leer je je eigen smaak te ontwikkelen – welke muziek past bij me, welke helemaal niet – welke zou ik (later) willen kunnen spelen, welke zeker niet… (Dat kan je alvast kwijt in de commentaar onder elk artikeltje !)

Je leert hier ongetwijfeld ook nieuwe dingen kennen – componisten waarvan je nog nooit gehoord had, melodietjes die je nog nooit had gehoord, soorten fluiten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden, fluitspelers van over de hele wereld die het beste van zichzelf geven. (Ben je verrast – schrijf het gerust neer in een commentaartje !)

Het is tegelijk een uitnodiging om zelf verder op zoek te gaan, om zelf nieuwe dingen ontdekken over je lievelingsinstrument. Geloof me, het geeft je alleen maar meer zin om zelf aan de slag te gaan om even mooi te kunnen fluiten als …. of om die moeilijke techniek toch maar onder de knie te krijgen zodat je dat éne stukje kan spelen !

Heb je zelf iets gevonden dat de moeite is om te delen? Laat het me weten… dan komt het bij op de blog! Dat kan via de knop onderaan deze pagina, of je spreekt me er over aan in de les…


Laten we samen wat opbouwen.


Maak je website op WordPress.com
Aan de slag